Jump to content

Welcome to PISTOLARII România @ Since 2011
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. If you already have an account, login here - otherwise create an account for free today!

Toggle shoutbox Chat Online Pistolarii Romania Open the Shoutbox in a popup

@  zxc : (18 May 2024 - 04:57 PM)

türk varmı

@  zxc : (18 May 2024 - 04:57 PM)

selam

@  manN1 : (18 May 2024 - 07:36 AM)

Salutare

@  Yumii : (17 May 2024 - 09:15 PM)

Buna seara :)

@  M0taNeL^ : (17 May 2024 - 08:12 PM)

Va salut cu respect

@  Yumii : (17 May 2024 - 05:33 PM)

:D

@  maRy : (17 May 2024 - 03:19 PM)

Yuuum pe bune umbli baba mea :x

@  ERIC : (16 May 2024 - 06:28 PM)

O gramada de lume pe aici, niste postari dragute poate cineva sa faca?

@  Tiberiw : (16 May 2024 - 12:00 PM)

Noroace

@  ACS : (16 May 2024 - 11:42 AM)

sal la lume

@  Yumii : (16 May 2024 - 08:04 AM)

Buna dimi :)

@  mindfreak. : (15 May 2024 - 09:07 PM)

Motănel , nu mai minții că ești combinat frate

@  Yumii : (15 May 2024 - 08:56 PM)

Prea obraznic esti,Alin !

@  M0taNeL^ : (15 May 2024 - 08:06 PM)

AhaaaM :))

@  aLN : (15 May 2024 - 07:50 PM)

Motanel glumim, sa nu te superi, sper ca nu esti combinat pe aici cu cineva :)))) iar daca nu esti, o sa fii =))))

@  Yumii : (15 May 2024 - 07:47 PM)

Motanel,sa nu crezi nimic din ce zice Alin,asa mai face el cand se plictiseste :)

@  Yumii : (15 May 2024 - 07:44 PM)

:)))

@  M0taNeL^ : (15 May 2024 - 07:25 PM)

Moama, cata galagie :))

@  maRy : (15 May 2024 - 07:19 PM)

Lol..numai zic nimic :]. Și tu ai stricat destule nu crezii

@  aLN : (15 May 2024 - 07:09 PM)

figuri...tu n-ai treaba ciorumbel? De ce incerci sa strici noua pelicula a comunitatii? Unificarea managerilor =)


Descoperiri in lumea fizicii


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1
Guest_Tiberiw_*

Guest_Tiberiw_*

  • Guests
  • Warns
GALILEO GALILEI (1564- 1642)

A fost un fizician, matematician, astronom și filosof italian care a jucat un rol important în Revoluția Științifică. Printre realizările sale se numără îmbunătățirea telescoapelor și observațiile astronomice realizate astfel, precum și suportul pentru copernicanism. Galileo a fost numit „părintele astronomiei observaționale moderne”, „părintele fizicii moderne”, „părintele științei”, și „părintele științei moderne”. Stephen Hawking a spus că „Galileo, poate mai mult decât orice altă persoană, a fost responsabil pentru nașterea științei moderne.” 

1-4.jpg
ISAAC NEWTON (1643- 1727)

A fost un renumit om de știință englez, alchimist, teolog, mistic, matematician, fizician și astronom, președinte al Royal Society. Isaac Newton este savantul aflat la originea teoriilor științifice care vor revoluționa știința, în domeniul opticii, matematicii și în special al mecanicii. În 1687 a publicat lucrarea Philosophiae Naturalis Principia Mathematica, în care a descris Legea atracției universale și, prin studierea legilor mișcării corpurilor, a creat bazele mecanicii clasice. A contribuit, împreună cu Gottfried Wilhelm von Leibniz, la fondarea și dezvoltarea calculului diferențial și a celui integral. Newton a fost primul care a demonstrat că legile naturii guvernează atât mișcarea globului terestru, cât și a altor corpuri cerești. El a intuit că orbitele pot fi nu numai eliptice, dar și hiperbolice sau parabolice. Tot el a arătat că lumina albă este o lumină compusă din radiații monocromatice.

6.jpg
NIKOLA TESLA (1856- 1943)

A fost un inventator, fizician, inginer mecanic, inginer electrician și unul dintre promotorii cei mai importanți ai electricității comerciale. Tesla este considerat ca fiind un important om de știință al sfârșitului secolului XIX și începutului secolului XX. Invențiile, precum și munca teoretică ale lui Tesla au pus bazele cunoștințelor moderne despre curentul alternativ, puterea electrică, sistemele de curent alternativ, incluzând sistemele polifazice, sistemele de distribuție a puterii și motorul pe curent alternativ, care au determinat cea de-a doua Revoluție Industrială.

Amprenta lui Tesla poate fi observată în civilizația modernă oriunde este folosită electricitatea. Pe lângă descoperirile sale despre electromagnetism și inginerie, Tesla este considerat un pionier în domeniile roboticii, balisticii, științei calculatoarelor, fizicii nucleare și fizicii teoretice. Nikola Tesla considera cercetarea diferitelor întrebări ridicate de către știință drept cea mai nobilă metodă de îmbunătățire a condiției umane.

2-5.jpg
ALBERT EINSTEIN (1879- 1955)

A fost un fizician teoretician de etnie evreiască, născut în Germania, profesor universitar la Berlin și Princeton. A fost autorul teoriei relativității și unul dintre cei mai străluciți oameni de știință ai omenirii. În 1921 i s-a decernat Premiul Nobel pentru Fizică.

Cele mai multe dintre contribuțiile sale în fizică sunt legate de teoria relativității restrânse (1905), care unesc mecanica cu electromagnetismul, și de teoria relativității generalizate (1915) care extinde principiul relativității mișcării neuniforme, elaborând o nouă teorie a gravitației.

Alte contribuții ale sale includ cosmologia relativistă, teoria capilarității, probleme clasice ale mecanicii statistice cu aplicații în mecanica cuantică, explicarea mișcării browniene a moleculelor, probabilitatea tranziției atomice, teoria cuantelor pentru gazul monoatomic, proprietățile termice ale luminii (al căror studiu a condus la elaborarea teoriei fotonice), teoria radiației (ce include emisia stimulată), teoria câmpurilor unitară și geometrizarea fizicii. Cea mai cunoscută formulă a lui Einstein este E=mc² , care cuantifică energia disponibilă a materiei. Pe această formulă se bazează atomistica, secțiunea din fizică care studiază energia nucleară.

Einstein nu s-a manifestat doar în domeniul științei. A fost un activ militant al păcii și susținător al cauzei poporului evreu căruia îi aparținea. Einstein a publicat peste 300 de lucrări științifice și peste 150 în alte domenii.

3-5.jpg
HENRI MARIE COANDĂ (1886- 1972)

A fost un academician și inginer aeronautic român, pionier al aviației, fizician, specialist în aerodinamică și mecanica fluidelor, inovator, inventator și descoperitor al efectului care îi poartă numele.

Cu sprijinul inginerului Gustave Eiffel și a savantului Paul Painlevé, care l-au ajutat să obțină aprobările necesare, Henri Coandă a efectuat experimentele aerodinamice prealabile și a construit în atelierul de carosaj al lui Joachim Caproni un avion fără elice, numit convențional Coandă-1910, pe care l-a prezentat la al doilea Salon internațional aeronautic de la Paris 1910.

Între 1911-1914 Henri Coandă a lucrat ca director tehnic la Uzinele de aviație din Bristol, Anglia. A construit avioane cu elice de mare performanță, de concepție proprie. În următorii ani se întoarce în Franța, unde a construit un avion de recunoaștere 1916 foarte apreciat în epocă, prima sanie-automobil propulsată de un motor cu reacție, primul tren aerodinamic din lume și altele.

În 1934 obține un brevet de invenție francez pentru Procedeu și dispozitiv pentru devierea unui curent de fluid ce pătrunde într-un alt fluid, care se referă la fenomenul numit astăzi „Efectul Coandă”, constând în devierea unui jet de fluid care curge de-a lungul unui perete convex. Această descoperire l-a condus la importante cercetări aplicative privind hipersustentația aerodinelor, realizarea unor atenuatoare de sunet și altele. Henri Coandă revine definitiv în țară în 1969, ca director al Institutului de creație științifică și tehnică (INCREST). În anul următor, 1970, devine membru al Academiei Române.

4-2.jpg
STEPHEN HAWKING (1942- 2018)

S-a născut în ziua în care se împlineau 300 de ani de la moartea lui Galileo Galilei (fizician). A făcut școala la St. Albans School (Hertfordshire) și la University College (Oxford). În 1962 (la vârsta de 20 de ani) obține titlul de Doctor în Fizică la Trinity Hall din Cambridge, unde își începe activitatea didactică și științifică.

În 1963, la vârsta de 21 de ani, Hawking observă pentru prima dată o slăbiciune a mușchilor. În urma unui examen medical, se constată o boală progresivă de neuron motor. Afecțiunea este cunoscută sub numele de scleroză laterală amiotrofică. I se dau maximum 2 ani de trăit. Hawking nu cedează, continuă să lucreze, în ciuda agravării continue a invalidității. Se căsătorește în 1965 cu Jane Wilde (divorțând ulterior, în 1995), și va avea trei copii. 

Principalele domenii de cercetare sunt cosmologia teoretică, relativitatea generală și mecanica cuantică. În anii 1965-1970 elaborează un model matematic asupra originii și evoluției universului în expansiune, din momentul “marii explozii” inițiale (“The Big Bang”) și întreprinde studii asupra relației dintre găurile negre din univers și termodinamică.

La Conferința Internațională asupra Relativității Generale și Gravitației din 21 iulie 2004, care a avut loc la Dublin, Hawking a emis ideea că găurile negre ar putea transmite, într-o manieră deformată, informații asupra întregii materii pe care au asimilat-o.

5-2.jpg

 






1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users