Deci... mi-am facut o obisnuinta sa ma duc la fel si fel de restaurante/carciumi sa mananc, dar problema este cand iti comanzi si mancarea nu este buna indiferent de pretul pe care il dai si as vrea sa ne
impartasim experientele culinare pe care le-ati avut in diferite locatii de unde ati fost.
Vreau sa lasati mai jos pe unde ati mancat, cat a costat si o opinie personala despre cum a fost mancarea, atat acele restaurante/carciumi care au fost pe placul vostru cat si cele care nu au meritat + o mica
recenzie pentru a ne face o parere.
Daca tot am deschis topicul am sa incep eu, nu este obligatoriul modelul folosit de mine, l-am facut doar pentru a fi mai placut la citire.
Singura rugaminte ar fi ca cel putin numele si locatia restaurantului sa fie trecute.
Eden By Werk
Locatie: Hunedoara chiar langa Castelul Corvinilor
Facebook: https://www.facebook.com/EdenbyWerk/
Stil vestimentar recomandat: Casual > Elegant
Mancare comandata:
- Paste carbonara 50 lei - personal nu mananc paste, am avut la masa si am gustat doar de curios, sunt facute cu Guanciale care ti se topea in gura si Pecorino Romano.
- Rulada de curcan 70 lei - se servea cu piure de cartofi, sos de mustar care a fost cel mai bun si echilibrat sos de mustar pe care l-am mancat, si pastai de fasole invelite in bacon + ceva fistic, merisoare mai mult de ornament + plating.
- Lava Cake cu zmeura 38 lei - un lava cake cu inghetata de vanilie de calitate, nu prea curgea din el dar avea un jeleu de zmeura in interior care echilibra dulcele din desert (dupa mine nu a fost lasat destul la cuptor caci era putin rece in interior).
Am avut mai multe la masa dar doar din acestea am gustat/mancat ca sa imi fac o opinie. Locatia curata, priveliste superba (te uiti la castel) si personal pregatit. Recomand.
Grizzly
Locatie: Deva, in diagonala cu McDonald's
Site: https://www.grizzlyfood.ro/
Stil vestimentar recomandat: Casual
Mancare comandata:
- Falcute de porc cu piure de cartofi 60 lei - este muschiul cu care mesteca porcul mancarea, foarte fragede si piure-ul e destul de bun, mai vine cu un salsa de decor care este foarte bun si cu un ulei aromatizat cu ierburi.
- Muschiulet de porc cu ratatouille 50 lei - un muschiulet de porc fraged cu legume la gratar taiate grosier, nu pot sa zic ca a avut ceva in plus fata de altele.
- Creme brulee 30 lei - cel mai bun creme brulee pe care l-am mancat si il comand de fiecare data, este un desert destul de dulce cu vanilie si portocala dar merita din plin.
- Tort de mere cu crema de zahar ars 30 lei - mie mi-a semanat mai mult a chec cu mere taiate felii si insiropat, avea gust bun, echilibrat si se simtea gustul de mar destul de echilibrat.
- Tarta cu branza dulce si gel de visine 30 lei - un cheesecake facut de ei, foarte bun si bine echilibrat, daca vrei sa mananci ceva dulce si sa nu te "usture" pe gat de la dulce recomand, a venit si cu un gel de kiwi pe langa care dadea o aciditate placuta desertului.
Aici am mancat mai des si mai multe, dar nu mai tin minte ce anume. Locatia este stil rustic, servire impecabila, mereu se uita dupa tine daca ai terminat sucul, daca ai servetele, hartii etc pe masa si imediat vin
sa le adune. Recomand.
BorD 13
Locatie: Deva, Piata Victoriei, Nr. 8
Site: https://www.bord13.ro/
Stil vestimentar: Elegant
Mancare comandata:
- Platou italian 48 lei - Salam, masline, prosciuto, branzeturi, rosii (l-am comandat ca antreu)
- Muschiulet de vita cu sparanghet 100-150 lei nu mai tin minte pretul - NU recomand, l-am cerut medium a fost facut medium dar foarte "elastic, gumos" la gust nu a fost rau, ar fi fost comestibil dar era greu de mancat si sparanghelul era doar tras la tigaie putin si aruncat in farfurie.
Servirea a fost foarte ok, locatia foarte curata si baile superbe... Am comandat si niste vin ce ne-a recomandat ospatarul, ne-a pus la degustat vin sa vedem daca ne place... nu prea mai tin minte asa multe ca am
baut 2 sticle de vin atunci de bun ce a fost . Asta e doar parerea mea, nu pot sa zic nici ca recomand nici ca nu recomand avand in vedere ca celorlalti cu care am fost le-a placut mancare, poate am nimerit eu
rau. Mai tin sa mentionez ca au deserturile proaspete si in fiecare zi se fac altele, nu au meniu cu ele dar au o vitrina care se invarte si iti alegi ce desert vrei de acolo. Mai au si Rib eye steak pe piatra de sare incinsa
si tot felul de nebunii daca vrei o experienta mai diferita, dar si pretul este pe masura.
ATENTIE !!!
NU VREAU SA NE DAM CU PAREREA DE GENUL: "E PREA SCUMP, PAI CINE ISI PERMITE SA MANANCE ACOLO.. ETC", PARERILE VREAU SA FIE PE CAT POSIBIL STRICT LEGATE DE MANCARE SI LOCATIA RESPECTIVA, FIECARE E IN MASURA SA DECIDA CE E SCUMP PENTUR EL SI DACA ISI POATE PERMITE, NU JUDECAM PERSOANE CI NE IMPARTASIM EXPERIENTELE CULINARE DIN DIFERITELE LOCATII VIZITATE.
SI AS VREA PE CAT POSIBIL SA VA SPUNETI PAREREA DOAR DACA CEL PUTIN ATI GUSTAT DIN ACEL PREPARAT.